12 Haziran 2013 Çarşamba

aşk :*

aşksız evlilik olur mu?
bence olmaz!
evlilik 2 kişinin uçsuz bucaksız birlikte yolculuğa çıkmasıdır. mutlaka inişleri ve çıkışları olucaktır . önemli olan iniş dönemlerinde ''aşkla'' birbirlerine tutunup çıkışa doğru yönelmeleridir. eğer aşk yoksa bu iniş dönemlerinde ilişki kopar ayrılık olur. aşk olursa , tutku olursa , sevgi ve saygı da eklenirse bir ilişkiye ölümsüz bir ''aşk'' doğar !!!


ben iki türlü aşk olduğuna inanırım.

*birincisi :
geçici aşk
yanılgıdır.
görürsün ve aşık olursun hemen . hiç birşeyi sorgulamadan saf aşık olursun. o anda bir ayrılık olursa senelerce kopamazsın. sanırsın ondan başka kimseye böylesine delicesine aşık olamazsın. ama bu bir yanılgıdır bunu anlamak lazım.
ben güzel bir kitap okumuştum tamda bu konuyla ilgili aynalar koridorunda aşk. bir kız vardı delicesine sevdalı zannediyor kendisini. hiç kimseye fırsat vermiyor , kalbini açmıyor. sonra psikologa gitmeye karar veriyor ve içinde bulunduğu durumun aşk değil , sevgi değil bir takıntı olduğunu anlıyor ve şu güzel cümleyi kuruyor
''benimkisi aynalar koridorunda bir aşkmış. kendim ve yansımamı birbirine karıştırdığım ve yansımalarıma bağımlı olduğum bir aşk.''
bunu algıladıktan sonra gerçek aşkı buluyor!!!

*ikincisi :
gerçek aşk.
tamamlayıcı.
görürsün ve 'hoşlanırsın' . önce 'arkadaş' kıvamında başlar herşey. 'anlaşırsın' . anlaşamadığın yerler dahi olsa iki tarafta birbirine 'saygı' duyar. sonra en güzel zamanlarda 'aşk' doğar içine . zaman geçer 'alışırsın' . bir bakmışsın onu çok 'seviyorsundur' . 'sevgi' olur. sonra bir bakarsın onsuz yapamazsın!
'' gerçek aşk ''
işte  budur!!!
ve böyle kişiyle ancak evlenirsin :*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlarada bakın :)

link