9 Ekim 2013 Çarşamba

UMUT IŞIĞIM... AŞKIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ :*

 

filmi anlatmadan ve kendi yorumlarımı katmadan önce bilmenizi istediğim şey '' ben bu filmi sinemada izlememekte hata yapmışım.''
izlememe nedenime gelince american romantik filmlerinden bıkkınlığım. kadın ve erkek oyuncularımız farklı , mekanlar farklı , oyalandıkları işler farklı geri kalan tüm film tıpatıp aynı. bende kendimce protesto edip bu tür filmleri sinemada izlememe kararı aldım. bu canım filmede sırf bu ön yargımdan gitmedim.
oyuncular süper oynamışlar.
zaten ben Jennifer lawrence (açlık oyunları) beğenirim. doğal bir güzelliği var aynı zamanda yeteneğini değişik karakterleri oynayarak belli eden bir aktris. Bradley cooper a gelince diyecek laf yok. hem yakışıklılığı hem oyunculuğu almış başını gitmiş :)  Robert de niro nun oyunculuğuna bize laf etmek düşmesede muhteşem demekle yetiniyorum...
filmimiz Pat salitano'nun (Bradley) rehabilitasyon merkezinde oluşuyla başlar. rehabilitasyonda olmasının nedeni ise karısının tarih öğretmeniyle banyoda onu aldatırken yakaladığında sinirlerine hakim olamayıp adamı bir güzel patakladığı için. (bence gayet normal bende olsam aynısını yapardım. ama bunu yapmak kanunlara göre yasak :( )
Pat'in amacı buradan çıkıp kendine güzel bakıp , karısının sevdiği kitapları okuyup onu tekrar geri kazanmak. mahkeme kararınca annesi Pat'i rehabilitasyon merkezinden çıkartır ve ailesiyle yaşamaya başlar.

arada psikolağa gitmek şartıyla tabii.
Pat'in atak nöbetlerinde annesinin hali , o ağlayışı , oğlu için çabaları takdire şayandı doğrusu. beni etkileyen sahnelerdendi.

Pat'in babasınında takıntılı davranışları beni çok güldürdü. örneğin maç izlerken kumandaların tek yöne dönmesi , oğlununda onunla oturup maç izlemesi sırf uğur getiriyor diye :)
Tiffany'nin (Jennifer) kocası 3 sene önce vefat etmiştir ondada bazı duygusal bakımdan bozukluklar vardır. oda iyileştirici gücü yani umut ışığını dansta bulur.
ikilimiz karşılaşırlar , zorunlu beraber yürüyüşlere çıkarlar. kızın dolambaçlı oyunu sayesinde Pat birlikte dans etmeyi kabul eder. dans yarışmasına katılacaklardır.


birlikte dans çalışmaya başlarlar ve tabiiki yakınlaşmayada :)



Tiffany aşık olmuştur Pat'e ve onu (eski)karısından kıskanmaktadır. yarışma günü gelir çatar Tiffany Pat'in (eski) karısınında orada olduğunu görünce mahvolur. çünkü Pat'in ona döneceğini düşünür.
gösterilerini sergilerler eğlenceli bir biçimde :)




danslarını sergiledikten sonra Pat (eski)karısının yanına gider ve birşeyler söyler. Tiffany bunu görünce yıkılır ve oradan ayrılır. Pat söyleyeceklerini tamamladıktan sonra Tiffany i aramaya başlar. Pat'in babası (Robert de niro) şöyle der : ''oğlum eski karın seni zamanında sevmişmidir bilemem ama bu kız seni seviyor.''
 

Pat hemen Tiffany'nin arkasından gider .
sokakta birbirlerine sevgilerini söyleyip öpüşürler...
 


veeee....
happy end :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlarada bakın :)

link